Achtergrond

Crisis hakt in zaaigeld maar schept ook kansen

Pieter Edelman
Leestijd: 7 minuten

Het durf- en groeikapitaal, dat jonge bedrijven nodig hebben om hun technologie vanuit research naar de markt te brengen, zakt snel in. Slecht nieuws, maar van een paniekstemming is vooralsnog niks te merken. Juist voor investeerders komen er nieuwe kansen.

Wereldwijd zakken de verkopen hard in. Wat de gevolgen daarvan zijn voor de gevestigde bedrijven, lezen we elke dag in de krant. Maar hoe zit het met de jonge bedrijven die nog geen verkopen hebben, die afhankelijk zijn van investeerders om hun vinding marktrijp te maken of net die markt willen gaan bestormen?

Half november kopte EE Times dat er een ’venture capital winter‘ is aangebroken in de VS. Het lukte de Amerikaanse processorstart-up Ambric niet om 15 miljoen dollar groeikapitaal binnen te halen, ondanks een marktrijp product en een aantal design-wins. Het bedrijf zag zich genoodzaakt om zichzelf in de etalage te zetten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content