Coware-tools ontwerpen Oki-DSP

Reading time: 1 minute

Author:

Oki heeft de gereedschappen van Imec-spin-off Coware gekozen voor de ontwikkeling van DSP‘s op maat. De Japanse elektronicafabrikant zegt dat de software nodig is om zijn producten zich te laten onderscheiden op de systeemchipmarkt. Voorheen gebruikte Oki gewoon commerciële DSP‘s, maar die voldoen niet meer. Ze nemen te veel plaats in en gebruiken te veel energie.

’De softwareontwikkelomgeving, C-compiler, instructiesetsimulator en RTL die Coware Processor Designer biedt, stellen ons in staat om snel onze eigen DSP‘s te maken‘, aldus Kazuhiko Maki, algemeen directeur van Oki. De Japanners werkten overigens al met gereedschappen van Coware. ’We kunnen de DSP‘s zo toevoegen aan het hardwareplatform dat we met Coware Platform Architect en Coware Model Designer hebben ontworpen.‘

Het Amerikaanse Coware met een R&D-afdeling in België is specialist in Electronic System-level (ESL)-ontwerp. De ESL-aanpak maakt gebruik van methodologieën en tools om het ontwerp naar een hoger abstractieniveau te tillen. Ingenieurs hoeven niet langer low-level te knutselen met logica, maar kunnen werken met algoritmes en systeemgedrag. Dat versnelt het design van complexe elektronica en verlaagt het risico en de kosten. Met de gereedschappen van Coware kunnen ontwikkelaars van systeemchips verschillende soorten intellectueel eigendom bouwen, waaronder DSP-algoritmes, embedded processoren en on-chip bussen.