Tools&Toys

Cortex-M0-startpakket IAR voor NXP-controller

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

IAR Systems heeft een Kickstart Kit uitgebracht voor NXP‘s LPC1114, een Arm Cortex-M0-gebaseerde 32 bit microcontroller voor 8 en 16 bit toepassingen. Het pakket bevat alle benodigde hardware en software om snel Cortex M0-applicaties te ontwerpen, ontwikkelen, integreren en testen, waaronder een bordje met de LPC1114, een 8 kbyte uitvoering van Embedded Workbench voor Arm en een evaluatieversie van Visualstate met twintig toestanden. Omdat de NXP-microcontroller volledig pincompatibel is met de Eindhovense Cortex-M3-gebaseerde LPC13xx-familie, heeft IAR het complete ontwerp van zijn onlangs geïntroduceerde LPC1343-kit kunnen hergebruiken.

Behalve via een standaard JTag-connector of een kleine SWD-aansluiting biedt het ontwikkelbordje debugondersteuning via J-Link-OB. Deze gemonteerde JTag/SWD-interface communiceert over USB met de Windows-host en integreert met Embedded Workbench. Het bord voorziet verder in een aantal gebruikersconfigureerbare devices, zoals een analoog trimwiel, een buzzer, een kleine lcd met knoppen en leds en prototypingruimte.

De Kickstart Kit voor de LPC1114 kost 100 euro. Aan het eerder uitgebrachte startpakket voor de LPC1343 hangt hetzelfde prijskaartje. De producten van IAR zijn in de Benelux verkrijgbaar bij Indes-IDS.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content