Tools&Toys

Controllers NI testen, meten én controleren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments heeft de PXI-8104 en de PXI-8183 gelanceerd, twee goedkope embedded controllers voor test-, meet- en controleapplicaties. De PXI-8104 is gebaseerd op een Intel Celeron M 440-processor en is bedoeld voor gebruik in PXI- and CompactPCI-systemen. Met zijn 1,86 GHz processor en dual-channel 533 MHz DDR2-geheugen is de component 41 procent beter dan zijn voorganger, de PXI-8195-controller. Engineers kunnen de nieuwe besturing gebruiken om een pc-gebaseerd platform te creëren dat een goede balans biedt tussen performance en waarde.

De PXI-8183 is met zijn duizend dollar NI‘s goedkoopste Windows-gebaseerde embedded PXI-controller. Dat maakt hem geschikt voor OEM- en industriële controletoepassingen in hoog volume. De component draait op een 850 MHz Intel Celeron-processor. In combinatie met een PXI-compatibel chassis zoals NI‘s PXI-1036 vormt het een compact platform.

De PXI-8104 en de PXI-8183 zijn ook leverbaar in versies die ondersteuning bieden aan Labview Real-Time en Labwindows/CVI Real-Time. Zo krijgen gebruikers volgens de fabrikant een flexibel en robuust platform voor deterministisch en realtime meten en controleren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content