Tools&Toys

Controllab introduceert 20-Sim 4.1

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Enschedese ingenieursbureau Controllab Products heeft zijn simulatiepakket 20-Sim geüpdatet. Versie 4.1 heeft een nieuwe documenteditor, die HTML-bestanden genereert voor verder gebruik in tekstverwerkers en presentatiesoftware. De kersverse Movie Creator maakt het mogelijk 3D-animaties om te zetten in filmpjes met een paar muisklikken. Daarbij is ray tracing toe te passen om schaduwen en spiegelbeelden toe te voegen.

Verder is er een aantal kleine, vooral cosmetische, wijzigingen. Zo tonen de parametereditor en variabelekiezer nu de modeliconen in de modelboom, zijn modellen en plots te exporteren als bitmap, laat een nieuwe dialoogbox gebruikers de paden ingeven naar mee te nemen bestanden, scheiden extra simulatieknoppen de plotwindows van elkaar en is de bibliotheek uitgebreid met nieuwe signaalmodellen en hydraulische kleppen. Ook zijn in versie 4.1 de 3D-mechanicamodellen te openen vanuit de 20-Sim Editor en is het mogelijk om veren en demping toe te voegen aan gewrichten en eindstops te definiëren. De Linear System Editor in de Frequency Domain Toolbox is uitgebreid met pole zero cancellation om de orde van een systeem te reduceren en in de FFT-analyse zijn de pieken in een FFT-plot aan te geven.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content