Achtergrond

Continu software leveren: het kan ook in de hightech

Hans van Eldert is manager software-engineering bij Kulicke & Soffa (K&S) in Eindhoven, het voormalige Assembléon.

Leestijd: 5 minuten

Kulicke & Soffa (K&S) in Eindhoven, het voormalige Assembléon, past al ruim acht jaar Scrum toe bij zijn softwareontwikkeling. Sinds twee jaar heeft het ook het continu testen en leveren geïntegreerd in de werkwijze. Hans van Eldert van K&S vertelt hoe het bedrijf hiermee op elk moment softwarefeatures kan uitrollen bij klanten.

Bij de productontwikkeling staan we bij K&S voor de uitdaging om pick-and-placemachines te bouwen die steeds sneller en goedkoper moeten zijn en die steeds nauwkeurigere en betrouwbaardere eindproducten moeten afleveren. Onze aanpak is om dit vooral te realiseren door meer intelligentie toe te voegen. Software speelt hierbij een sleutelrol: in onze modulaire systeemarchitectuur besteden we de ontwikkeling van complete units uit, waarna we in de software het geheel werkend maken. Ongeveer de helft van de engineeringafdeling bestaat dan ook uit softwareontwikkelaars.

Ons softwareportfolio omvat de centrale besturing van onze machineplatforms IX en Iflex. Beide zijn gebaseerd op Windows, C++, Dcom en communicatie via ethernet naar decentrale units. Daarnaast hebben we ondersteunende softwareproducten, waaronder een oplossing voor set-upverificatie, een recepten- en onderdelendatabase, externe mes-communicatie (SECS/GEM en CAMX) en een optimizer om optimale machinerecepten te berekenen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content