Kort nieuws

Contactgegevens uitwisselen met Delftse netwerkarmband

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

De Delftse start-up Shake-on heeft deze week zijn slimme netwerkarmband gelanceerd op de Web Summit in Dublin, met dertigduizend bezoekers een van ’s werelds grootste techevents. Dragers kunnen contactgegevens uitwisselen door elkaar de hand te geven. Daartoe bevat de armband een algoritme dat die beweging herkent en vervolgens samen met de Shake-on-app zorgt voor automatische realtime gegevensoverdracht. Een select groepje deelnemers aan de Web Summit heeft een prototype gekregen om uit te proberen tijdens het event.

Shake-on zit sinds november 2014 in de incubator Yes!Delft. Met zijn armband kan de starter alle betrokken partijen bij een evenement bedienen. Bezoekers kunnen via de software en app uit Delft zien wie ze er hebben ontmoet en waar ze zijn geweest. Organisatoren en standhouders krijgen een overzicht van de persona, het aantal en het gedrag van de aanwezigen. ‘We willen evenementen optimaliseren door een ecosysteem te creëren waar alle betrokkenen aan bijdragen én profijt van hebben’, aldus Babak Heydari, medeoprichter van Shake-on. ‘Onze software analyseert alle data en vertaalt die naar concrete mogelijkheden om het event nog succesvoller te maken.’

De Delftenaren zouden eerst alleen pitchen in Dublin. De organisatie was echter zo gecharmeerd van hun oplossing dat ze besloot om de geboden services ook te gaan uitproberen. ‘Shake-on is het hoogtepunt binnen de categorie ‘Big data’’, aldus Patrick Griffith van de Web Summit.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content