Kort nieuws

Consortium wil zelfrijdende auto’s testen op circuit Assen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Een internationaal consortium van grote automerken, producenten van sensoren en navigatiekaarten en kennisinstellingen heeft belangstelling om zelfrijdende voertuigen te testen op het TT-circuit in Assen. Dat heeft de Asser wethouder Maurice Hoogeveen verklaard tegenover RTV Noord, zonder namen te noemen. Eerder dit jaar kondigden de gemeente, de provincie Drenthe en het circuit al aan drie miljoen euro uit te trekken om de racebaan geschikt te maken voor dergelijke tests.

De stad Assen is een proeftuin voor praktisch bruikbare toepassingen van sensortechnologie. In het kader van het Sensor City-project hebben de gemeente en de provincie er een grootschalige meetinfrastructuur aangelegd. In het verlengde hiervan krijgt het circuit de komende maanden een uitgebreid glasvezelnetwerk met sensoren. Als dat klaar is, naar verwachting komend voorjaar, kunnen de tests beginnen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content