Kort nieuws

Connect positief ondanks afhaken ASML

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De afhakende klant waar de Connect Group eerder melding van maakte, is ASML: de lithogigant plaatst geen nieuwe opdrachten meer en werkt alleen nog het bestaande orderboek af. Hierdoor zijn er 33 ontslagen gevallen bij de Veldhovense vestiging van de toeleverancier uit Kampenhout. Volgens Connect is dat echter het enige minpunt van de afgelopen eerste jaarhelft. Hierin boekte het een omzet van 62,0 miljoen euro, negen procent meer dan in dezelfde periode van 2015. Onder de streep kwam het uit op een winst van 135 duizend euro, tegen een verlies van 7,0 miljoen in de eerste zes maanden van vorig jaar.

Zonder ASML zou de omzet voor het eerste halfjaar 53,4 miljoen euro bedragen, tegen 50,8 miljoen in dezelfde periode van 2015 – nog steeds vijf procent groei. Het orderboek kromp weliswaar van 86,5 miljoen euro eind vorig jaar naar 78,5 miljoen ultimo juni, maar exclusief de business van de lithogigant blijft de portefeuille nagenoeg stabiel.

De kersverse Connect-ceo Jeroen Tuik ziet de ASML-loze toekomst dan ook positief tegemoet. ‘We hebben een mooi eerste halfjaar gerealiseerd’, aldus de op 1 mei aangetreden topman. ‘Door de kapitaalsverhoging hebben we onze solvabiliteit beduidend verbeterd, we hebben acties genomen om de resultaten te verbeteren en we constateren dat onze klantenbasis goed is. We hebben nog veel werk maar zijn de juiste weg ingeslagen. Door het versterken van onze balans kunnen we ons terug concentreren op groei en nieuwe klanten maar met duidelijke focus op de rentabiliteit.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content