Connect in de rode cijfers

Reading time: 1 minute

Author:

De tweede helft van dit jaar verwacht de Connect Group een terugval in inkomsten met ongeveer tien procent ten opzichte van het eerste halfjaar, toen de omzet uitkwam op 64,8 miljoen euro. Dat meldt de Kampenhoutse toeleverancier in een tussentijdse verklaring over het derde kwartaal. Door de terugval en de uitvoering van een aantal herstructureringen denkt de groep 2014 af te sluiten met een klein nettoverlies.

‘Ondanks een structureel goed gevuld orderboek zien we dat de uitlevering naar klanten lager is dan verwacht als gevolg van een conjuncturele vertraging in de industrie’, verklaart Connect-ceo Luc Switten. ‘We hebben een aantal maatregelen genomen om ons beleid en kostenstructuur aan te passen aan de huidige marktomstandigheden. In samenspraak met de raad van bestuur onderzoeken we ook alle mogelijke scenario’s om de toekomstige rentabiliteit en groei te verzekeren.’

De genomen maatregelen betreffen onder meer de afbouw van de productiecapaciteit in West-Europa en een update van de machinerie. Hierdoor gaan dit jaar ‘enkele tientallen’ banen verloren op een totaal van zestienhonderd, schrijft De Tijd. De mogelijke scenario’s kunnen een overname of fusie zijn maar ook een verkoop, aldus de Belgische zakenkrant.

Het derde kwartaal boekte Connect een omzet van 27,5 miljoen euro. Dat is ruim zeven procent minder dan in dezelfde periode van 2013. Zowel het operationele als het nettoresultaat was licht negatief. Het orderboek bevatte op 30 september voor negentig miljoen aan opdrachten, evenveel als eind juni.