Kort nieuws

Connect dieper in de min

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Belgische Connect Group is het eerste kwartaal 752 duizend euro in het rood geëindigd. Dezelfde periode een jaar geleden doken de EMS-activiteiten ’slechts‘ 380 duizend in de min. Toen heette het bedrijf nog IPTE en omvatte het ook een automatiseringstak, die inmiddels is afgesplitst als IPTE Factory Automation. De omzet van Connect daalde jaar op jaar van 33,5 miljoen naar 32,0 miljoen euro.

’Het eerste kwartaal van 2010 was moeilijk‘, verklaart Luc Switten, CEO van de EMS-specialist uit Kampenhout. ’Positieve aspecten waren een groei van het orderboek en een algehele toename van de vraag. Daarentegen hadden we ook te maken met vertraagde leveringen van componenten, waardoor we het gegroeide orderboek niet konden omzetten in effectieve inkomsten. We schatten dat dit ons 2 miljoen euro aan omzet heeft gekost. Om toch op tijd te kunnen leveren aan onze klanten, hebben we de ontbrekende onderdelen waar mogelijk op de open markt gekocht tegen een hogere prijs. De bijbehorende makelaarskosten kunnen we echter niet altijd doorberekenen, wat onze winst heeft gedrukt.‘

’Door het tekort aan componenten hebben we onze productiecapaciteit bovendien minder efficiënt kunnen benutten‘, gaat Switten verder. ’Daardoor zijn de personeelskosten hoger uitgevallen dan gebruikelijk voor het geproduceerde volume.‘ De Connect-CEO ziet nog geen verbetering in de beschikbaarheid van componenten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content