Connect diep in het rood

Author:

Reading time: 1 minute

Connect Group, het voormalige IPTE, heeft in 2009 een omzet geboekt van 121 miljoen euro. Dat is een daling van 27 procent ten opzichte het jaar ervoor. Onder de streep schoot het Genkse bedrijf ruim 26 miljoen euro in de min. In 2008 maakte de elektronicafabrikant nog een bescheiden winst van 274 duizend euro.

Een groot deel van het verlies komt op rekening van de worstelende automatiseringsdivisie die Connect in december van de hand deed. Ook de voortgezette activiteit kreeg echter een flinke tik van de crisis en belandde in het rood. Het nettoverlies van de contractproductietak bedroeg 3,1 miljoen euro waar het in 2008 nog 4,8 miljoen winst boekte. ’Wij merken de terugval bij bijna alle klanten en alle sectoren‘, schrijft Connect Group in een statement. ’Positief stellen we echter vast dat de activiteit er in 2009 in geslaagd is om meerdere belangrijke nieuwe klanten te verwerven. Bij het hernemen van de economie zal dit zeker een sterk positief effect hebben op de resultaten van het bedrijf.‘

Het huidige Connect Group verkocht eind vorig jaar zijn automatiseringsafdeling voor 2 miljoen euro aan Huub Baren en Vladimir Dobosch, beiden medeoprichter van het Genkse bedrijf. Bovenop dit vaste bedrag deelt het nog drie jaar mee in de winst van zijn spin-off. Het veranderde zijn naam van IPTE naar Connect Group en richt zich vanaf die tijd volledig op contract manufacturing. Luc Switten, de CEO van het voormalige IPTE, blijft aan het roer.