Tools&Toys

Congatec biedt AMD Fusion op Com Express

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Congatec brengt een nieuwe Com Express-productlijn op de markt met AMD‘s G-serie van gecombineerde CPU/GPU‘s. Deze zijn gebaseerd op de Fusion-architectuur, die reguliere X86-cores verbindt met programmeerbare vectorprocessoren voor graphics op één die. Op dit moment biedt Congatec vijf smaken aan in zijn systemen: van de 1,2 GHz T44R met één kern, 64 kbyte L1-cache, 512 kbyte L2-cache en 9 watt thermisch ontwerpvermogen tot de 1,6 GHz T56N met twee cores, 64 kbyte L1-cache, twee keer 512 kbyte L2-cache en een TDP van 18 watt. De ingebouwde grafische kern gebruikt de Universal Video Decoder 3.0 voor de naadloze verwerking van Blu-Ray-content via HDCP, MPeg-2 HD en DivX (MPeg-4) en ondersteunt behalve DirectX 11 en OpenGL 4.0 voor 2D- en 3D-beelden ook OpenCL 1.1.

Eerste telg van Congatecs nieuwe Com Express-familie is de Conga-Baf. Deze module koppelt de G-serie van processoren aan de AMD Hudson E1 Fusion-controllerhub en maximaal 8 Gbyte DDR3-geheugen. Het I/O-arsenaal bestaat uit aansluitingen voor onder meer EIDE, Gigabit Ethernet, Sata (vier) en USB 2.0 (acht). Aan grafische uitgangen biedt de Conga-Baf niet alleen LVDS en VGA maar ook Displayport en DVI/HDMI voor de onafhankelijke aansturing van twee schermen. Uitbreiding is mogelijk via zes PCI Express x1-lanen. Typische toepassingen zijn  het streamen van HD-multimediacontent en het weergeven van 3D-games. De producten van Congatec zijn verkrijgbaar bij Alcom Electronics.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content