Kort nieuws

Concurrenten in gebouwautomatisering kruipen tegen elkaar aan

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse brancheverenigingen voor Bacnet en Lonmark, twee concurrerende standaarden in de gebouwautomatisering, gaan met elkaar samenwerken. Dat moet leiden tot een gezamenlijke branchevereniging naast de bestaande organisaties. ’Het moet voor iedereen duidelijk worden wat er te verdienen is. Nu zijn de belangen nog zo versnipperd en ondoorzichtig dat er soms alleen maar verliezers zijn‘, stelt Piet van Veelen, directeur van Vedotec en voorzitter van Lonmark Nederland. De FHI ondersteunt het initiatief.

Gebouwautomatisering lijdt zwaar onder versnippering. Naast een veelheid van bedrijfseigen systemen zijn er ook meerder incompatibele open standaarden in omloop, waaronder Bacnet en Lonmark. De twee brancheverenigingen willen gezamenlijke marketing ondernemen van geïntegreerde systemen en verdienmodellen. Daarnaast wil de branchegroep zich richten op de belangenbehartiging bij de relevante belanghebbenden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content