Tools&Toys

Compacte netwerkanalyzer Agilent bereikt veel frequenties

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De E5061B van Agilent Technologies is een compacte netwerkanalyzer die overweg kan met frequenties vanaf 5 Hz tot 3 GHz. Ingebouwd in het instrument zijn functies zoals filters, versterkingsmeters en LF-meetopties voor loop-gain-evaluatie van DC-DC-converters. Het frequentiebereik maakt het systeem ook geschikt voor metingen aan powerdistributienetwerken (PDN) om de kwaliteit van een DC-voeding te checken. Dergelijke controles worden steeds belangrijker, vooral voor supersnelle digitale communicatieappartuur, aldus Agilent.

De netwerkanalyzer is 254 millimeter diep en heeft een 3 GHz S-parametertestpoort met een dynamisch bereik van 120 dB boven 1 MHz en 90 dB onder de 100 Hz. De gain-fasetestpoort gaat tot 30 MHz en heeft een schakelbare inputimpedantie van 50 Ω of 1 MΩ. De 40 V DC-biasbron kan worden toegevoegd aan het AC-testsignaal maar kan ook fungeren als variërende DC-voeding.

Agilents E5061B-netwerkanalyzer is per direct beschikbaar en kost 31,9 duizend dollar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content