Redactioneel

Community

Nieke Roos is hoofdredacteur van Bits&Chips.

Leestijd: 3 minuten

Waarom zou ik betalen voor informatie die elders niks kost? Een goede vraag, die kranten en tijdschriften steeds vaker voor de voeten krijgen geworpen nu ‘gratis’ content via internet alomtegenwoordig is geworden. Mijn antwoord: omdat onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek informatie biedt die je nergens anders vindt, en dat gaat niet meer voor nop.

Natuurlijk, op het internet is het vergeven van de gratis nieuwssites. De meeste daarvan zijn echter louter vergaarbakken van persberichten. Bits&Chips wil meer zijn dan een doorgeefluik, zoals ik ruim een jaar geleden al schreef op deze plek. Wij willen voor u het kaf van het koren scheiden. Een goede, onafhankelijke redactie is dan onontbeerlijk, en wij kiezen ervoor om daarin te investeren.

Jarenlang was het ons businessmodel, en dat van vele andere media, om die investering te betalen uit de inkomsten van advertenties. Wie tot onze doelgroep behoorde, kon een gratis abonnement krijgen. Hiermee wilden we voor ons blad een brede basis creëren in de industrie, om zo nog interessanter te zijn voor adverteerders.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content