Kort nieuws

Cofely en Technolution gaan infrastructuren slim ontsluiten

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Cofely en Technolution gaan een samenwerking aan om infrastructuren slim te ontsluiten. Door data op nieuwe manieren te koppelen, denken de partners het beheer van de assets doeltreffender te kunnen maken. Ze willen onder meer het onderhoud beter kunnen voorspellen, digitale platforms gaan optimaliseren en de mogelijkheden voor energie-efficiëntie in de bebouwde omgeving verder ontwikkelen.

Als voorbeeld noemen de twee het voorspellen van onderhoud aan bruggen, tunnels en gebouwen. Met bestaande en nieuw te ontwikkelen sensoren vallen er een heleboel gegevens te verzamelen. Op die big data zijn steeds uitgebreidere analyses los te laten, waarmee het mogelijk is om in te spelen op toekomstige werkzaamheden.

Cofely-onderdeel Smart Digital Solutions brengt de marktkennis in en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen. Technolution biedt de benodigde technische ondersteuning. ‘Wij snappen de hele technische keten, van sensor tot backoffice, en kunnen via onze bouwblokken concrete oplossingen snel realiseren’, aldus Marcel Dukker, chief commercial officer bij het bedrijf uit Gouda.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content