Interview

Cocreatie in een complexe keten

Nieke Roos
Leestijd: 6 minuten

De afgelopen zestien jaar is Fourtress opgeschoven van een pure specialist in embedded software naar een leverancier van end-to-end-oplossingen. Een gesprek met oprichters Pim Grol en Harry Schlatmann.

Een klassiek kasteel met vier torens. Dat is het plaatje dat opkwam bij Pim Grol en Harry Schlatmann toen zij vlak voor de millenniumwisseling zaten te brainstormen over de naam van hun nieuwe bedrijf, en de Engelse woorden fortress en four combineerden tot het niet-bestaande ‘Fourtress’. ‘Een kasteel omdat we betrouwbaarheid wilden uitstralen’, vertelt Schlatmann. ‘En de vier torens voor onze vier kernwaarden: creativiteit, innovatie, integriteit en respect’, vult Grol aan.

Creativiteit loopt als een rode draad door het werk dat het 70-koppige Fourtress uitvoert voor zijn opdrachtgevers. ‘Wij doen veel first-of-a-kind-ontwikkelingen, waar niks is en er iets moet komen’, zegt Grol. ‘Daarom zijn wij betrokken bij heel veel incubators van Philips en bij andere start-ups.’ Maar ook bij nieuwe projecten van de gevestigde orde. Schlatmann: ‘Toen NXP met nfc begon, hebben wij een aantal voorbeeldapplicaties gemaakt.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content