Technieuws

CMC adopteert CMOS-model Penn State en Philips

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Het computermodel voor CMOS-transistoren van Philips en de staatsuniversiteit van Pennsylvania is als standaard geaccepteerd door de Compact Model Council (CMC). De CMC is een organisatie voor de standaardisering van dergelijke modellen. Er zijn 31 halfgeleiderfabrikanten en EDA-leveranciers in vertegenwoordigd, waaronder AMD, Freescale, IBM, Infineon, Intel, NEC, Philips, Samsung, ST en Texas Instruments. Aan de acceptatie is een prijs van 40 duizend dollar verbonden. Daarnaast investeert de CMC komend jaar 120 duizend dollar in het lopende onderzoek.

Het Penn State Philips (PSP)-model simuleert de fysieke eigenschappen van CMOS-transistoren. Daardoor kunnen ontwikkelaars de eigenschappen van circuitontwerpen doorrekenen voordat ze deze in silicium implementeren. Het model voorspelt poortlekkage, ruis en kwantummechanische effecten die een steeds grotere rol spelen naarmate de elementen van circuits kleiner worden.

’Door het PSP-model op de fundamentele fysische eigenschappen van de transistorwerking te baseren levert het extreem nauwkeurige resultaten op over het gehele werkingsspectrum van gelijkspanning tot 50 GHz‘, aldus Reinout Woltjer, afdelingshoofd van Philips Research‘ Device Modeling-groep.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content