Technieuws

Cisco en Philips bewaken hartpatiënten

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Netwerkgigant Cisco heeft samen met Philips Medical Systems en de Amerikaanse systeemintegreerder Emergin een systeem ontworpen om medisch personeel in ziekenhuizen te informeren over hartproblemen bij patiënten. Het systeem stuurt informatie zoals elektrocardiogrammen van een patiëntmonitoringssysteem als geluidsboodschap door naar een draadloze IP-telefoon van Cisco. Daardoor kunnen de medici al met de diagnose beginnen voordat ze bij de patiënt zijn. De Cisco Clinical Connection Suite is gebouwd rond Philips‘ Intellivue-patiëntbewakingssysteem en Cisco‘s Wireless IP Phone 7920. Emergin bouwde een gateway.

’De mogelijkheid om hartritmes direct te zien en te interpreteren heeft de reactietijden verbeterd doordat het verplegend personeel bijna direct met behandelingen kan beginnen‘, vertelt David Cooke, medisch directeur van het Central Dupage-ziekenhuis in het Amerikaanse Winfield. Deze instelling heeft het systeem ingevoerd op zijn afdeling harttelemetrie. ’Dit is met name kritiek voor hartpatiënten in medische noodsituaties‘.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content