Kort nieuws

Chipvoorraden blijven groeien

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Isuppli schat dat de halfgeleidervoorraden ook in het vierde kwartaal van 2006 zijn gegroeid. Er ligt voor in totaal 3,3 miljard euro aan chips op de planken, een toename van 4,9 procent ten opzichte van het derde kwartaal. De marktvorser denkt dan ook dat de reserves tot in 2007 een rol zullen blijven spelen, maar geen sterk stempel op de markt zullen drukken.

’Toenemende voorraden zijn natuurlijk altijd een reden tot enige zorg, maar ze zullen de markt in 2007 niet gaan ontregelen‘, zegt Isuppli-analiste Rosemary Farrell. ’Die 3,3 miljard mag een flink bedrag zijn, maar de industrie zou er slechts een of twee procent van profiteren als de pakhuizen leeg zouden zijn.‘ Eerder had Isuppli al een omzetgroei van 10,6 procent voor volgend jaar beraamd.

Het is volgens de Amerikaanse analist niet verwonderlijk dat de totale days of inventory (DOI) langzamer dan normaal zakt. Een aantal markten bevindt zich namelijk in een periodiek dal. Zo was een zwakke markt al waargenomen in de communicatiesector. Recent voegden zich daar mobieltjes met het 3G protocol en high-end computers bij.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content