Kort nieuws

Chipontwerper Recore Systems failliet (update)

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De rechtbank in Almelo heeft Recore Systems uit Enschede failliet verklaard. De curator heeft echter goede hoop dat er op korte termijn een doorstart gemaakt kan worden, laat hij aan Bits&Chips weten. Er hebben zich reeds potentiële investeerders  gemeld.

Het bedrijf ontwikkelde heterogene processortechnologie, met bijbehorende tooling om software efficiënt te parallelliseren. Daarmee mikte het op industrieën die grote betrouwbaarheid vereisen.

Recore werd in 2005 opgericht door een aantal promovendi van de UT om hun werk aan herconfigureerbare logica aan de man te brengen. Het bedrijf groeide door naar heterogene multicore en netwerk-op-chiptechnologie. Onder meer de Europese ruimtevaartorganisatie Esa onderzocht deze technologie voor gebruik in satellieten. Recore ontwikkelde de technologie ook voor een eigen dab-chip.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content