Kort nieuws

Chipmakers willen regelgeving voor iot-security

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

NXP, Infineon en ST pleiten in een advies aan de Europese Commissie voor regelgeving rond de beveiliging en privacy-aspecten van iot-toepassingen. De security zou aan minimale eisen moeten voldoen, en per sector of applicatie zouden aanvullende maatregelen vereist kunnen worden, schrijven de chipmakers namens Enisa, een EU-adviesorgaan rond cybersecurity.

Het drietal concludeert dat het niet werkt om beveiliging en privacybescherming aan de markt over te laten. Eindgebruikers kiezen vaak voor de goedkoopste optie, en die is om de kantjes eraf te lopen op die punten. Regelgeving zou voor een gelijk speelveld kunnen zorgen.

Het advies waarschuwt wel voor vertragingen die nieuwe Europese regelgeving kan opleveren voor de zich snel ontwikkelende iot-wereld. Daarom zou regelgeving zo veel mogelijk moeten aansluiten bij bestaande industriestandaarden en best practices.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content