Achtergrond

Chipgids voor het iot

Joël Kraan is consultant bij Alten.

Leestijd: 5 minuten

Als je product geen draadloze connectiviteit heeft, mis je de mogelijkheden van het iot. Welke chip en stack je het beste kunt gebruiken, hangt af van je eisen, toepassing en beschikbare kennis. Alten geeft een paar handvatten om je in de goede richting te helpen.

Met mobiele apps en cloudtechnieken kun je je product een geheel nieuwe dimensie geven. Daarvoor heb je wel draadloze connectiviteit nodig. Er zijn verschillende manieren om die toe te voegen. De belangrijkste zijn wifi en Bluetooth Low Energy (BLE). Een apparaat hiermee connected maken kan eenvoudig lijken, maar er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij de selectie van een draadlooschip voor een product. Naast de chip zelf speelt ook de softwarestack een belangrijke rol. Vaak bieden leveranciers beide aan, tot op zekere hoogte getest met elkaar.

Voordat je aan de slag gaat met een draadlooschip, is het verstandig om onderzoek te doen naar wat de juiste chip is voor het product dat je maakt. Net als wanneer je je bijvoorbeeld oriënteert op een nieuwe televisie ga je eerst kijken naar de specificaties. In tegenstelling tot bij consumentenproducten zijn er helaas geen onafhankelijke vergelijkingssites. Maak daarom een overzicht van meerdere verkrijgbare chips met specificaties. Hiermee kun je al gaan filteren aan de hand van je eisen, maar krijg je ook een beter gevoel bij wat er beschikbaar is.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content