Kort nieuws

‘Chinese stimulus levert 1,5 GW meer zonnecelinstallaties op’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het nieuwe Chinese stimuleringsprogramma voor duurzame energie verhoogt het installatiepotentieel van zonnecellen in 2011 en 2012 met cumulatief 1,5 gigawatt, denkt IHS Suppli. Dit jaar verwacht de marktonderzoeker dat de teller niet op 1 gigawatt blijft steken, zoals eerder voorspeld, maar op 1,5 gigawatt. Volgend jaar is het effect van het in juli aangekondigde terugleververgoedingssysteem nog groter en wordt het totaal van 1,4 naar 2,4 gigawatt getild. Wel hangen er enkele onzekerheden boven de markt, zoals de looptijd en het plafond van de regeling en de mate waarin het Chinese elektriciteitsnet geschikt is voor hernieuwbare energiebronnen.

Eerder deze week werd een rapport openbaar gemaakt dat investeerders zich afwenden van duurzame energie – een mogelijk signaal dat de boom in deze sector afvlakt. De verbeterde prospecten in China zijn een welkom tegengeluid voor de PV-markt, al is onduidelijk in hoeverre buitenlandse ondernemingen kunnen profiteren van de regeling.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content