Kort nieuws

Chinese NXP-tak dichter bij klanten

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

NXP schurkt dichter tegen zijn klanten in China aan. Een nieuwe onderneming in Shanghai, waar de bestaande Chinese activiteiten in worden opgenomen, krijgt meer verantwoordelijkheden voor strategie, investeringen en financieel beheer. NXP denkt daardoor beter te kunnen inspelen op de lokale marktomstandigheden.

Er is gelijk werk aan de winkel voor de nieuwe entiteit: het chipbedrijf heeft een intentieverklaring getekend met de Chinese projectontwikkelaar B.M. Holding Group en IT-serviceprovider Digital China Holdings voor de bouw van een grootschalig ‘smart’ zakendistrict in het centrum van Shanghai. Het project zal een vierkante kilometer beslaan en alle kantoren, hotels, appartementen en winkels worden volgepropt met technologieën zoals nfc, openbare verlichting, veiligheidsmonitoring en ‘slim’ meubilair. In 2017 moet het gebied operationeel zijn.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content