Kort nieuws

Chinese elektrische auto geleverd met snellader van ABB

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Shenzhen BYD Daimler New Technology (BDNT) gaat een snellader van ABB meeleveren met zijn elektrische auto Denza. Beide bedrijven hebben een strategisch samenwerkingsverband gesloten voor de komende zes jaar. Het gaat om gelijkstroomstations voor aan de muur met verschillende innovaties, waaronder een mobiele app die cloudgebaseerde remote monitoring en control mogelijk maakt tijdens het laden. Vanaf de tweede helft van dit jaar zullen Denza-dealers de snelladers samen met de auto aan de man brengen.

BDNT is een R&D-joint venture van de Chinese EV-specialist BYD Auto en de Duitse autofabrikant Daimler. De krachtenbundeling richt zich met name op voertuigen die gebruikmaken van alternatieve energiebronnen. De Denza is de eerste volledig elektrische auto voor reizen langer dan tweehonderd kilometer die te koop komt in China. Eind april maakt het model zijn debuut op de Beijing Auto Show.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content