Kort nieuws

China eist meer concessies van Qualcomm voor overname NXP

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het Chinese Ministry of Commerce wil meer garanties van Qualcomm dat de overname van NXP de lokale chipindustrie niet schaadt. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Chinese bedrijven zouden bij het ministerie aandringen op een blokkade. Zij zijn bang dat Qualcomm zijn beruchte licentieconstructie ook loslaat op bijvoorbeeld mobiele-betalingsoplossingen en systemen voor autonome voertuigen.

Het bericht komt een week nadat president Trump voor de overname van Qualcomm door Broadcom ging liggen, uit angst China een dienst te bewijzen. Het is bovendien geen geheim dat de Chinese overheid de chipimport wil verminderen en daarom lokale halfgeleiderbedrijven op allerlei manieren steunt.

Voor Qualcomm is het essentieel de NXP-deal snel rond te krijgen, na de onverkwikkelijke maar ternauwernood gewonnen strijd met Broadcom. De tijd dringt, want 25 april wordt de overeenkomst ontbonden. NXP ontvangt in dat geval twee miljard dollar compensatie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content