Kort nieuws

Chess bouwt gecertificeerde taxiboordcomputer

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De BCT One is de eerste boordcomputer voor taxi‘s die voldoet aan de automotivestandaarden (E-markering), de Common Criteria-beveiligingsrichtlijnen (EAL3) en de Nederlandse wetgeving (fiscaal en RDW). Het systeem van de Apeldoornse specialist in taxi-apparatuur Taxitronic registreert ritten en werktijden voor administratieve doeleinden en overheidsinspecties. Chess uit Haarlem tekende voor de ontwikkeling, het Leidse NPK voor het industriële ontwerp van de behuizing en de gebruikersinterface.

De taxichauffeur kan de BCT One bedienen via een draagbaar smartphoneachtig interfaceapparaat met lcd-touchscreen en chipkaartlezer. Dit front-end staat in verbinding met een tweede kastje aan boord, dat de data daadwerkelijk verzamelt, opslaat en draadloos verstuurt naar de backoffice, allemaal beveiligd. Deze basisunit is voorzien van verschillende sensoren, waaronder GPS, een Mems-gebaseerde accelerometer en een tachograaf.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content