Kort nieuws

Ceva biedt direct tien miljoen meer voor Mips dan Imagination

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De overname van processorontwikkelaar Mips is ontaard in een biedingsoorlog. Direct na het verhoogde bod van Imagination van 80 miljoen dollar, komt Ceva alweer met een tegenbod van 90 miljoen (plus de boete voor het ontbinden van de deal met Imagination). Dat doet vermoeden dat het bedrijf nog wel een groter potje gereserveerd heeft.

De overnamestrijd ontstond enkele weken geleden. Nadat Mips een overnameprijs van 60 miljoen overeen was gekomen met het Britse Imagination, bracht Ceva uit Israël ongevraagd een bod van 75 miljoen dollar uit. Het koste Imagination ruim twee weken om hierop te reageren met het bod van 80 miljoen. Het Mips-management heeft zich ondertussen echter achter het Israëlische bod geschaard, zeker nu dat weer ruim hoger is. De Britten hebben de witte vlag echter nog niet gehesen, ze zeggen ’de situatie te monitoren‘ en te zijner tijd met een reactie te komen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content