Ceo voor labchip-spin-off Imec

Reading time: 1 minute

Author:

Midiagnostics, het diagnostiekbedrijf van Imec en de Johns Hopkins University, heeft Hilja Ibert aangesteld als zijn eerste ceo. Het bedrijf werd in mei vorig jaar opgericht om labchipgebaseerde bloedtests te ontwikkelen. Vlaamse investeerders brachten hier zestig miljoen euro aan startkapitaal voor bij elkaar.

Ibert bekleedt de directeursfunctie al sinds februari, maar Midiganostics heeft de aanstelling nu pas naar buiten gebracht. Vóór haar overstap naar Midiagnostics bekleedde zij een managementfunctie bij Hologic Diagnostics Solutions. Daarvoor werkte ze onder meer voor Becton Dickinson (BD) and Biomerieux, beide bedrijven die actief zijn binnen de medische diagnostiek.

Midiagnostics heeft een platform voor ogen waarmee snelle en goedkope diagnostische bloedtesten ontwikkeld kunnen worden. Het bedrijf baseert zich op de kennis van Imec rond geïntegreerde silicium labchips, waarmee specifieke cellen, eiwitten, genetisch codes en kleine moleculen gedetecteerd kunnen worden. Het platform moet de complete verwerking van het monster op de labchip kunnen uitvoeren. Voor de presentatie van de resultaten wordt communicatie met een laptop of smartphone voorzien.