Kort nieuws

CEA-Leti en Fraunhofer gaan Franse en Duitse industrie ondersteunen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Onderzoeksinstituten CEA-Leti en de Fraunhofer Group gaan samenwerken in de ontwikkeling van halfgeleiders en elektronica. Het partnerschap is uitdrukkelijk bedoeld om de Franse en Duitse industrie te ondersteunen, lichtte het hoofd van Fraunhofers micro-elektronica-tak toe, Hubert Lakner. ‘Micro- en nano-elektronica en smart systems zijn de sleutel tot het economische succes van Europa, zeker in Frankrijk en Duitsland. Europa kan zich gefragmenteerde r&d-competenties niet langer veroorloven.’

Het verbond sorteert tevens voor op het Important Project of Common European Interest (IPCEI), een initiatief van de Europese Commissie om staatssteunregels te versoepelen voor grote industriële projecten. Eenmaal voorzien van het IPCEI-label mag bijvoorbeeld de constructie van een nieuwe fabriek met aanzienlijk meer publiek geld worden gesteund dan onder de standaardregels.

Inhoudelijk richten CEA-Leti en Fraunhofer zich in eerste instantie op ontwikkeling van cmos en more-than-Moore-systemen voor een breed palet toepassingen. In een later stadium zouden mogelijk ook andere partners en landen kunnen aanschuiven.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content