Kort nieuws

CE-fabrikanten storten zich op gezondheidszorg

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Makers van consumentenelektronica komen steeds vaker op de markt met gezondheidszorgtoepassingen voor hun apparaten. Volgens een rapport van Wireless Healthcare groeit deze markt jaarlijks met 20 procent en kan in 2010 een waarde van drie miljard dollar bereiken. Een goed voorbeeld is de Brain Age-software van Nintendo, dat het geheugen van ouderen traint met zijn draagbare DS-console. Mede dankzij deze programmatuur is de Japanse fabrikant van spelcomputers doorgebroken in de babyboomgeneratie.

Een andere markt is die van toepassingen die gebruikers helpen hun bloeddruk te verlagen door ze correct te leren ademen. Internetsites waar ECG-data zijn te uploaden, vormen een potentieel platform voor de volgende generatie gezondheidsdiensten. ’We denken dat deze diensten op de lange termijn het businessmodel van de huidige gezondheidszorgleveranciers zullen ontwrichten‘, aldus Peter Kruger van Wireless Healthcare.

Met zijn Brain Age-software voor de DS-spelcomputer is Nintendo doorgebroken in de babyboomgeneratie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content