Cavendish scoort 12,3 miljoen euro

Reading time: 1 minute

Author:

Cavendish Kinetics heeft 12,3 miljoen euro ontvangen in zijn tweede financieringsronde. Het aantal investeerders is daarmee gestegen naar tien. Het Bossche bedrijf gaat het kapitaal gebruiken om zijn Nanomech-geheugentechnologie verder te ontwikkelen en zijn marktaanwezigheid te vergroten.

Het Amerikaanse Tallwood Venture Capital en het Duitse Wellington Partners leiden de tweede investeringsronde. Ook Celtic House Venture Partners, Clarium Holdings en Torteval Investments, kapitaalschieters uit de eerste ronde, dragen hun steentje bij. Luis Arzubi van Tallwood en Bart Markus van Wellington nemen zitting in Cavendish‘ raad van bestuur.

Cavendish-topman Mike Beunder zegt dat de Bossche geheugentechnologie klaar is voor de markt.

Cavendish Kinetics is een spin-off van de universiteit van Cambridge. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch en is gespecialiseerd in embedded niet-vluchtige geheugens op basis van micro-elektromechanische systemen (Mems). De Bossche Nanomech-opslagtechnologie behoudt zijn data na stroomverlies en storingen, schrijft tweehonderd keer sneller dan bestaande niet-vluchtige geheugens, verbruikt vijftig tot honderd keer minder energie en is bestand tegen temperaturen tot 200 graden Celsius zonder functieverlies.