Kort nieuws

Cavendish’ rf-mems krijgen voet aan grond

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Cavendish Kinetics meldt dat smartphonemakers warm beginnen te lopen voor zijn memsoplossing om de eigenschappen van antennes te tunen. Vier jaar geleden verlegde het bedrijf, dat naast zijn hoofdkwartier in San Jose een r&d-centrum heeft in Den Bosch, de koers naar dit terrein toen zijn memsgebaseerde geheugens niet aansloegen. Eind vorig jaar was de Chinese smartphonemaker ZTE de eerste klant die een smartphone uitbracht met de Cavendish-oplossing aan boord. Nu is het aantal modellen gegroeid naar vijf en kondigt het bedrijf aan diverse design-wins te hebben gescoord.

De oplossing van Cavendish bestaat uit een klein memschipje dat gekoppeld wordt met de antenne om eigenschappen zoals de resonantiefrequentie te veranderden. Daardoor kan de antenne geschikt worden gemaakt voor een smal kanaal en kunnen verstorende omgevingsfactoren gecompenseerd worden. Nu moeten smartphonemakers hun antenne ontworpen worden voor een zeer brede band, terwijl de vormgeving van de telefoons daar steeds minder ruimte voor laat. Volgens het bedrijf kunnen de zichzelf aanpassende antennes dus de kwaliteit verhogen en het energiegebruik terugdringen.

Afgelopen najaar haalde het bedrijf zeven miljoen op bij zijn investeerders voor de marktintroductie. Onder meer Qualcomm heeft een belang in het bedrijf. Bij de investeringsronde werd ook ex-ST-Ericsson-topman Gilles Delfassy binnengehaald in de directie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content