Tools&Toys

Carrier grade-Linux van Montavista voldoet aan CGL op Octeon-processoren

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Montavista‘s Carrier Grade Edition (CGE) 5.0 op de Octeon Mips64-processorfamilie voldoet aan de Carrier Grade Linux 4.0-specificatie (CGL) van de Linux Foundation. De CGL 4.0-registratie is architectuurspecifiek. Volgens Montavista is zijn CGE de eerste Linux-versie in de wereld die het stempel mag dragen voor de Octeon-processoren. Door deze goedkeuring zijn klanten ervan verzekerd dat ze alle features krijgen die fabrikanten van netwerkapparatuur en telco‘s voorschrijven. Het pakket voldoet aan twee andere standaarden, namelijk de Linux Standard Base 3.0 (LSB) en die voor IPV6.

Linux Carrier Grade Edition 5.0 is een platform voor ontwikkelaars die met Ras-beheer werken. Het pakket bevat een embedded Linux-OS voor telecom- en netwerkapparatuur, waaronder ATCA- and MicroTCA-gebaseerde platforms zoals GGSN‘s, SGSN‘s en softswitches.

CGE kan patches en fixes doorvoeren op draaiende systemen in het veld met slechts zeer kleine downtime. Het pakket bevat ook een ontwikkelomgeving waarmee ontwikkelaars snel nieuwe apparatuur en applicaties kunnen ontwerpen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content