Kort nieuws

Canadezen op reis door de sterren met ar-technologie uit Enschede

Leestijd: 1 minuut

De kartonnen augmented-reality-headsets van het Enschedese Aryzon liggen aan de basis van een nieuw ‘openlucht planetarium’, dat dit weekend in Canada van start is gegaan. Bezoekers aan de nachtelijke National Geographic Observétoiles-show moeten plaatsnemen onder de blote sterrenhemel. Via de Twentse bril wordt hier een audiovisuele rondleiding met tekst en uitleg overheen gelegd.

Aryzons ar-headset bestaat uit een huls van karton en klitteband met de nodige lenzen en spiegels om een smartphone-beeld op de omgeving te projecteren. Met dit concept is voor een paar tientjes een basale ar-bril te realiseren. Het bedrijf ging vorig jaar van start met een Kickstarter-campagne die uiteindelijk op 109 duizend euro afsloot, meer dan vier keer het beoogde doel.

Bezoekers aan de Canadese show krijgen allemaal een headset met smartphone uitgereikt. De smartphone projecteert niet alleen het beeld, maar wordt ook gebruikt om het geluid af te spelen. Na afloop mogen de bezoekers de ar-headset mee naar huis nemen. Ze krijgen ook een link om de app voor hun eigen smartphone te downloaden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content