Can- en Flexray-interfaces NI voor prototypen, simuleren en testen

Reading time: 2 minutes

Author:

National Instruments heeft de embedded-netwerkinterfaces NI-XNet Can en Flexray aangekondigd om Can- en Flexray-apparaten en -netwerken te prototypen, simuleren en testen. Het platform bestaat uit veertien nieuwe high-performance, op PCI en PXI gebaseerde interfaces voor de twee communicatieprotocollen en een nieuwe universele Api voor applicatieontwikkeling. NI-XNet is bedoeld voor veeleisende applicaties, zoals hardware-in-the-loop en eindcontroles. Het is volgens de fabrikant geschikt voor honderden signalen met wachttijden van minder dan een milliseconde.

Het NI-XNet-platform heeft één Api voor zowel Can- als Flexray-apparatuur, zodat dezelfde code zonder aanpassing voor beide netwerken kan worden gebruikt. Om de ontwikkeling van applicaties te vereenvoudigen, vertalen Api en hardware de signalen van geschaalde gegevens naar ruwe netwerkdata met behulp van een geïntegreerde signaaldatabase. De NI-XNet-software beschikt over een signaaldatabase-editor waarmee databasebestanden kunnen worden geïmporteerd en bewerkt in standaard formaten zoals Fibex en .DBC. De programmatuur biedt ook een monitorfunctie waarmee ingenieurs voor een vereenvoudigde troubleshooting snel de busdata kunnen weergeven, loggen en onderzoeken.

National Instruments levert de NI-XNet-hardware in PCI- en PXI-formaat met twee Flexray- en twaalf Can-interfaces. Hiermee kunnen ingenieurs sneller simulaties tot stand brengen, dankzij een krachtige on-board processor voor elke poort die intensieve taken overneemt zoals cyclische Can message broadcasting. Ook gebruikt NI zijn DMA-techniek voor een snellere datatransmissie naar de host en de vermindering van jitter en CPU-belasting.

Naast ondersteuning van Labview hebben de NI-XNet-kaarten Api‘s voor C, C++ en Labwindows/CVI. Als je de NI-XNet-interfaces gebruikt met de Labview Real-Time-module, leveren ze het determinisme en de betrouwbaarheid die zo belangrijk zijn voor applicaties zoals HIL en productietests, aldus National Instruments. Voor complexe systeemtests, simulatie en prototyping kunnen de interfaces worden gesynchroniseerd met externe instrumentatie, zoals de data-acquisitie- en visionproducten, en modulaire PXI-instrumenten, inclusief digitizers en oscilloscopen.