Kort nieuws

Caltech bovenaan in Times-ranglijst

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De beste universiteit ter wereld is dit jaar een technische, althans volgens de jaarlijkse ranglijst van Times Higher Education. Het California Institute of Technology drukte Harvard naar de tweede plaats, nadat de universiteit aan de Amerikaanse oostkust acht jaar op rij aan de top had gestaan. Stanford, de ’universiteit van Silicon Valley‘, werd derde. De beste Nederlandse universiteit is Utrecht op de 68e plaats. De eerste Nederlandse TU, Delft, is net buiten de top honderd te vinden op plaats 104. Na de VS en Groot-Brittannië heeft Nederland gemiddeld de beste universteiten.

De uitkomst van dit soort vergelijkingen is uiteraard sterk afhankelijk van de gekozen criteria en het gewicht dat daaraan wordt toegekend. In de eveneens gerespecteerde Academic Ranking of World Universities, ook wel de Shanghai-ranking genoemd, heeft Harvard een straatlengte voorsprong op nummer twee Stanford. Caltech staat in dat lijstje op plaats zes en Utrecht op 48.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content