Opinie

Buitenlandse kraamkamers

Aad Vredenbregt
Leestijd: 2 minuten

Het stedelijk cluster rond Eindhoven huisvest zo‘n 43 duizend bedrijven die bijna 350 duizend arbeidsplaatsen opleveren. Een regio waar bijna de helft van de Nederlandse R&D plaatsvindt. Waar een krachtig netwerk bestaat van onderzoeks- en kennisinstellingen met hoogtechnologische industrieën, omringd door hoogwaardige dienstverlening. Philips is nog altijd de belangrijkste drijfveer van de regio, met Philips Research als een van ‘s werelds grootste particuliere onderzoeksorganisaties.

Dit bijna honderdjarige instituut geniet wereldwijd aanzien als researcher. Het zorgde voor de ontwikkeling van een gloeilampenfabriek tot een hoogwaardig elektronicaconcern dat veelsoortige technologieën opbouwde. Al bijna een eeuw een onuitputtelijke bron voor innovaties en een leverancier van specialistische kennis.

Philips is gekend als de kraamkamer voor baanbrekende technologie. Zo veel technologie dat er zelfs bedrijven op eigen benen konden worden gezet, waarin Philips al dan niet deelnam. Een aansprekend voorbeeld is de succesvolle onderzoek- en ontwikkelorganisatie die Martin van den Brink aanstuurt (zie de afgelopen edities van Bits&Chips).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content