Kort nieuws

Buitenlandse investeerders adviseren: meer steun hightechindustrie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Ondersteuning van de hightech- en innovatieve industrie is de beste invalshoek voor Nederland om zijn concurrentiepositie te verbeteren. Dat blijkt uit een enquête onder ruim vijfhonderd buitenlandse bedrijven uitgevoerd door het CSA-instituut. Van de ondervraagden adviseert iets meer dan de helft (52 procent) om hightechsectoren meer te steunen. Daarna volgen ontwikkeling van kennis en vaardigheden (28 procent) en verlaging van de arbeidskosten (24 procent).

Het onderzoek maakt deel uit van de EY Barometer Nederlands Vestigingsklimaat 2018. Daaruit blijkt dat Nederland na Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk vorig jaar de meeste buitenlandse investeringen aantrok in Europa. Het aantal investeringen daalde weliswaar ten opzichte van 2016, maar dat was volgens EY dan ook een uitzonderlijk jaar. De sterkste punten van ons vestigingsklimaat zijn de kwaliteit van leven, de logistieke infrastructuur en het opleidingsniveau.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content