Kort nieuws

Brussels Loyaltek hangt pinterminal aan smartphone

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Op een Parijse vakbeurs toont de Brusselse nieuwkomer Loyaltek een pinpaslezer die is aan te sluiten op een laptop of smartphone. Dat meldt de Belgische krant De Tijd. Klanten steken hun kaart in de 8000+-pinpad en geven hun code in, waarna de software op het apparaatje via de gekoppelde computer verbinding legt met de bank en de betaling afhandelt. Het aangesloten toestel levert ook de benodigde stroom. De oplossing is met name geschikt voor mobiele verkoop.

Het buitenland kent al soortgelijke systemen, zoals Izettle in Zweden en Square in de VS. Die zijn echter enkel geschikt voor creditcards. Het Brusselse apparaatje kan behalve met kredietkaarten ook overweg met pinpassen op basis van Maestro en V-Pay. De Tijd spreekt daarom van een wereldprimeur.

Het nieuwe betaalsysteem komt eind dit jaar op de markt. Voorlopig werkt het alleen met Windows-computers en Android-smartphones (versie 3 of hoger). Varianten voor andere toestellen, zoals Ipads, zitten in de pijplijn. Met 290 euro gaat Loyaltek flink onder de prijs van klassieke betaalterminals zitten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content