Brussel maakt zich sterk voor ‘Airbus voor accu’s’


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Eurocommissaris Maroš Šefčovič maakt zich sterk voor een gezamenlijke Europese strategie voor batterijen, vooral met het oog op de opkomst van elektrische voertuigen. ‘Deze techniek is te belangrijk om te importeren’, zegt Šefčovič in de Süddeutsche Zeitung. Hij bepleit een consortium voor accuproductie vergelijkbaar met Airbus.

De uitspraken volgen op bezorgde geluiden van de automotive-toeleverketen vorige week op de autoshow IAA in Frankfurt. Robert Vavassori, voorzitter van de European Association of Automotive Suppliers, waarschuwde voor een al te haastige transitie naar elektrisch rijden, waarbij de Europese auto-industrie de productie van accu’s aan Aziatische landen overlaat.

Eurocommissaris Maroš Šefčovič vreest dat de Europese auto-industrie concurrentiepositie inboet als zij accuproductie aan anderen overlaat.