Kort nieuws

Brons voor Eindhovens robotvoetbalteam

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Net als vorig jaar heeft Tech United de bronzen medaille behaald op de German Open 2009, het officieuze Europese kampioenschap. Het TUE-robotvoetbalteam dolf in de halve finales het onderspit tegen de Brainstormer Tribots van de universiteit van Osnabrück om vervolgens het Carpe Nocte-team van de universiteit van Kassel met 2-0 te kloppen in de strijd om de derde plaats. In totaal deden er zeven teams mee. Het team uit Stuttgart won het toernooi.

Tech United heeft het afgelopen jaar flink aan zijn robots geschaafd: de robots zijn een kilo afgevallen, hebben wielen van rubber gekregen voor meer grip en kunnen vooruit kijken met een extra camera. Begin juli is het wereldkampioenschap in het Oostenrijkse Graz.

Op de German Open tijdens de Hannover Messe speelde ook de Universiteit van Amsterdam mee. Het gezamenlijke team van de UvA en de universiteit van Oxford behaalde een zilveren positie in de Rescue Simulation League. In deze wedstrijd moeten ploegen virtuele reddingsrobots ontwerpen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content