Kort nieuws

Broadcom koopt Sandburst

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Broadcom Semiconductor heeft Sandburst uit het Amerikaanse Andover overgenomen voor 65,7 miljoen euro. Sandburst ontwikkelt IP voor high-end systeemchips voor het switchen en routeren van Ethernet-verkeer in stedelijke en zakelijke netwerken. Broadcom ziet vooral toepassingen in triple-play-verkeer, het bundelen van internet, telefonie en televisie.

’Door de overname van Sandburst zijn we goed gepositioneerd om de samenvoeging van triple-play-verkeer te versnellen‘, aldus Broadcom-topman Ford Tamer. ’Daarnaast staan we er klaar voor om de volgende golf van de ontluikende Metro Ethernet-markt.‘ Vooral in deze laatste categorie verwacht Broadcom een sterke groei. Metronetwerken verbinden een groot aantal gebruikers met elkaar en met het internet. Daarbij draait het om hoge datasnelheden waardoor deelnemers gebruik kunnen maken van VOIP en bewegende beelden. ISP‘s zetten hier in toenemende mate Ethernet voor in.

Broadcom wil de technologie gaan gebruiken voor zijn StrataXGS III Ethernet-switchproducten. Deze chips bieden onder meer IPv6 en geïntegreerde beveiliging.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content