Kort nieuws

Britse investeerder neemt Cyclomedia over

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Britse Volpi Capital neemt Cyclomedia uit Zaltbommel over van de Amsterdamse investeerder Avedon Capital Partners. Volgens het Financieele Dagblad is hiermee een bedrag gemoeid van ongeveer zeventig miljoen euro. Cyclomedia brengt de openbare ruimte systematisch en grootschalig in beeld, zoals Google Streetview, maar dan voor de zakelijke markt. Onder de nieuwe eigenaar wil het bedrijf versneld groeien, vooral internationaal, en gaat het investeren in de ontwikkeling van een nieuwe generatie opname- en sensorsysteem en in de mogelijkheden van data-analytics.

Het in 1980 opgerichte Cyclomedia maakt dagelijks hoogwaardige straatfoto’s en luchtbeelden die nauwkeurig genoeg zijn voor geografische informatiesystemen. Dat doet het met eigen 360-graden-camera-auto’s en zelfontwikkelde (ai-gebaseerde) analysetechnieken. Zijn beeld- en databank biedt het aan op content-as-a-service-basis. Bij het bedrijf werken 120 mensen, van wie een kleine veertig bij de r&d-afdeling op het hoofdkantoor in Zaltbommel. Daarnaast zijn er vestigingen in het Californische Berkeley en het Duitse Wetzlar.

Tot de klanten behoren publieke organisaties zoals gemeentes, netbeheerders en waterschappen, maar ook steeds meer private partijen in de bouw en infrastructuur, de financiële dienstverlening en de vastgoedsector. Van oudsher vooral in Nederland, maar sinds enkele jaren timmert Cyclomedia ook internationaal stevig aan de weg. Het bedrijf is inmiddels actief in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Frankfurt, Stuttgart, Parijs, Stockholm, Istanboel, New York en Washington DC.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content