Analyse

Brainport aangewezen als trekker Nederlandse kenniseconomie

Paul van Gerven
Leestijd: 4 minuten

Minister Van der Hoeven geeft een uitstekend signaal af door de Brainport-regio gelijk te trekken met de Rotterdamse haven en Schiphol, maar de extra aandacht mag niet ten koste gaan van andere regio‘s en innovatieprogramma‘s.

Den Haag heeft definitief zuidoost in zijn armen gesloten: de regio mag voortaan rekenen op een status vergelijkbaar met die van het Rotterdamse havengebied en luchthaven Schiphol. Per brief vraagt minister Maria van der Hoeven (EZ) aan burgemeester Rob van Gijzel het voortouw te nemen in de ontwikkeling van een visie op de toekomst van het technogebied, naar het voorbeeld van ‘s lands belangrijkste transportcentra.

’Zuidoost-Nederland is een uitstekende voedingsbodem gebleken voor succesvolle publiek-private samenwerkingsverbanden (…). Dit fundament zal de komende jaren de basis moeten vormen voor de uitbouw van de technologische topregio, die Nederland als vooruitstrevende kenniseconomie nog nadrukkelijker op de kaart zet. Ik erken dan ook het belang van Brainport voor de nationale economie en deel uw wens om te komen tot een integrale aanpak voor Brainport 2020‘, schrijft Van der Hoeven, refererend aan een zomers voorstel van Van Gijzel. De burgervader wordt verder uitgenodigd de resultaten van de visienota halverwege 2010 aan te komen bieden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content