Kort nieuws

Brabant In-Car III pakt A67 aan

Leestijd: 1 minuut

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Noord-Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) stellen anderhalf miljoen euro beschikbaar voor innovatieve mobiliteitsoplossingen. De nieuwe subsidieregeling Brabant In-Car III richt zich op intelligente systemen en diensten die de interactie tussen personenauto‘s en vrachtwagens in het verkeer positief beïnvloeden. Projecten moeten zich in ieder geval toeleggen op de filegevoelige snelweg A67 en de toe- en afritten daarvan.

Tussen 2008 en 2012 was Brabant al het decor van twee gesubsidieerde mobiliteitsprojecten, Brabant In-Car I en II. De eerste regeling focuste op het testen van nieuwe technieken in de proeftuin van de provincie. Centraal bij het tweede project stond het verbeteren van mobiliteit door in de auto informatieprikkels aan te bieden aan de weggebruiker. De resultaten waren dusdanig positief dat nu een derde subsidieregeling van start is gegaan.

’We willen bedrijven en kennisinstellingen de kans gegeven om hun slimme toepassingen in het living lab van de regio te ontwikkelen en te testen‘, aldus Elly Blanksma-van den Heuvel van het SRE. ’Nu met als doel om de problemen op de A67 op te lossen. Daarnaast willen we dat de projecten opschaalbaar zijn zodat ze ook elders toepasbaar zijn.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content