Kort nieuws

Bosch reanimeert digitale videobeveiliging

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Het bij Bosch Security Systems gecancelde project Plato was groter dan enig project ooit uitgevoerd bij de voormalige businessunit van Philips. Insiders wijzen erop dat Bosch in een traditionele valkuil viel. Bij de ontwikkeling van het camerabeveiligingssysteem ging het over zowel een nieuw platform als een nieuw product. Uiteindelijk bezweek het project onder de ambitieuze doelstellingen en de marktdruk.

Bosch Security Systems heeft in Eindhoven een ontwikkellab voor geavanceerde digitale videobeveiligingssystemen. Het Duitse bedrijf vestigde zich in 2002 in Eindhoven met de overname van Philips Communication, Security and Imaging.

Het in eigen huis ontwikkelde hardwareplatform bestaat uit een embedded x86-processor van het kaliber Pentium met de digitale signaalprocessor DM642 van Texas Instruments. Op deze DSP draait de software voor MPeg-4-videocompressie. De DM642 is een veelgebruikt platform in opnameapparatuur voor meerdere videostromen. Als besturingssysteem koos Bosch voor Windows CE. Een alternatief was Windows XP Embedded. Dat had meer functionaliteit geboden en was een snellere weg geweest, maar zou het eindproduct wel veel duurder hebben gemaakt. CE was goedkoper, maar bleek uiteindelijk meer werk. Het team moest delen van het besturingssysteem zelf implementeren en testen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content