Bom en Imec investeren in slaapstartup


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De Bom en Imec steken geld in Onera, een spinoff van Imec en Holst die vanuit Eindhoven werkt aan een sensor om slaapstoornissen te diagnosticeren. Met de goedkope wegwerp-wearable die Onera beoogt, kunnen patiënten gewoon thuis de metingen doen waarvoor ze nu naar gespecialiseerd slaaplaboratoria moeten. De oprichters zijn er zelfs van overtuigd dat ze die methode kunnen vervangen; een meting thuis zonder allerhande apparatuur zou een veel betrouwbaarder resultaat opleveren.

Onera richt zich specifiek op de medische markt. Er zijn de afgelopen jaren al veel devices op de markt gekomen om slaappatronen te analyseren, maar die zijn bedoeld voor de consument, vaak met twijfelachtige betrouwbaarheid. De oprichters van Onera durven het met hun technologie echter aan om het medische certificeringstraject in te gaan. Wat er achter die techniek schuilt, hebben ze niet bekendgemaakt anders dan dat het om een ‘superieure sensorhardware en geavanceerde algoritmes gaat’.